Tuesday, October 15, 2013

Robotic in Turkey

Türkiyede Endüstriyel Robot Kullocal area networkımı -------------------------------------------------------------------------------- Doç. Dr. Semra Durmuşoğlu, İşl. Müh. M. Sefa KÖKER 1. Endüstriyel Robotlar ISO TR 8373 bronzeımına göre blocküstriyel robot, üç veya daha fazla programlanabilir ekseni olan otomatik kontrollü, programlanabilir, çok amaçlı, bir yerde sabit duran veya tekerlekleri olan cobblers lastüstriyel uygulamalarda kullanılan manipülatördür. Amerikan Robot Enstitüsü ise robot bronzeımını, programlanabilir, çok fonksiyonlu, malzemeleri, parçaları, aletleri ve özel aygıtları taşıyabilir ve çeşitli programlanmış fonksiyonları yaparak çeşitli görevleri yerine getirir şeklinde yapmaktadır. Japonyada ise robot, hafıza aygıtı takılmış, rutin işleri yaparak insan 5;n yerini alabilen, belirlenmiş hareketleri otomatik olarak yerine getirebilen, ekipmanı tamamen sağlanmış makine olarak tanımlanmaktadır.
bestessaycheap.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Robot kelimesi the likes of olarak 1921 yılında Çekoslovak oyun yazarı Karel Capek tarafından yazılan Rossums Universal Robots adlı bilimsel oyunda kullanılmıştır. Robot kelimesi Çekçede köle gibi çalışan anlamına gelen robota ve robotnik kelimelerinden türemiştir. Robotun tarihçesine bakılacak olunursa 3000 yıl önce robot fikri üzerine roman yazımı ile başlayan ge lişme, M.Ö. 1000de abaküsün icad! 5;, 1623te dört fonksiyonlu hesap makinesi, 1801 de otomatik dokuma tezgâhları, 1938de programlanabilir sprey boyama makinesi, 1939da ilk elektronik bilgisayar, 1956da ilk programlanabilir robot tasarımı, 1973te ilk minibilgisayar kontrollü fetch upüstriyel robot olarak süregelmiş ve günümüzdeki yapay zekâlı gelişmiş endüstriyel robotlara...If you want to get a blanket(a) essay, order it on our website: BestEssayCheap.com

If you want to get a full essay, visit our page: cheap essay

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.